ANNA VON LIPA

Siden 1996 har Anna von Lipa samarbejdet med nogle af de ældste og mest fremtrædende glaspustere i Europa og har designet og fremstillet luksuriøs friblæst glaskunst. Glasprodukterne er produceret med stolthed i Bøhmen, Tjekkiet.

1990

BEGYNDELSEN

Det hele begyndte i 1990'erne med en familierejse til Prag, der for altid ændrede familiens vej. De opdagede, at det smukke grønne land Tjekkiet, beliggende i hjertet af Centraleuropa, byder på mere end blot fængslende landskaber og en interessant historie. Landet er også centrum for Europas mest udsøgte glaskunst, både historisk såvel som i dag.


2000

TILBAGE TIL HJEMMET

Hjemme i den danske by Sorø blev turen til Tjekkiet en milepæl for Jytte og et vigtigt aktiv for hendes livsstilsbutikker rundt omkring i det danske land. De præsenterede deres første kollektion af glas, som var et blandet repertoire af moderne interiørdesign, vintage og kunsthåndværk.


2005

SAMARBEJDE

I de følgende år fortsatte de et voksende samarbejde med nogle af de bedste glasværker og førende designere i Tjekkiet. Jytte og familien overtog en historisk bygfarm i den nordlige del af landet, lige i hjertet af Glasimperiet i Bøhmen, og købte en lille berømt glasfabrik i byen Novy Bor.


2013

FLYTNINGEN

Årene gik, langsomt og støt, mens vores børn voksede op i Sorø. Det var først i 2013, at det blev muligt for Christian og Jytte at tage springet og følge drømmen om at flytte permanent til gården i Ceska Lipa, i Tjekkiet. De etablerede Anna von Lipa med afsæt i Jyttes erfaring og store interesse for Art Deco og vintage interiør.


2021

NUTIDEN

I dag er det en glæde for Jytte og familien at se Anna von Lipa repræsenteret i det meste af Europa. Inspirationen og idéudviklingen er opstået organisk, når de har tilbragt tid sammen med de dygtigste glaskunstnere. De bruger antikke, traditionelle former og mønstre og tilføjer et skandinavisk twist, der passer til den moderne smag.

×