Anna von Lipa - Produktpleje af Glas

Brugen af glas

Glas er et fantastisk materiale. Den er på én gang skrøbelig og samtidig utrolig stærk. Den har selvfølgelig en fysisk styrke, tåler fx fugt, sol og frost, men er også lige så stærk i sit kunstneriske og æstetiske udtryk. Glassets gennemsigtighed og refleksion skaber dybde, når det leger med lyset i brydninger og refleksioner. At blæse glas er en fascinerende og tidskrævende proces. Kunstneren håndterer glasset, når det stadig er flydende, til når det er op til 1300˚ Celsius. Der er naturligvis også udfordringer med glas, og vi har samlet de mest almindelige spørgsmål her.


Luftbobler

De kaldes for charmebobler. De opstår naturligt i arbejdsprocessen, når luft opfanges mellem de forskellige glaslag. Et glas blæses i flere lag, og der vil sandsynligvis dannes luftbobler. Mindre luftbobler kendetegner håndlavet glas, og de betragtes ikke som en kvalitetsforringelse.

Pleje af glas

  • Krystalglassene kan maskinvaskes, når du følger følgende anbefalinger:
  • - Brug et kort vaskeprogram, mindre end 60˚ celcius, uden et tørreprogram.
  • - Åbn døren til vaskemaskinen, så vandet kan fordampe og tør dine glas med et viskestykke.
  • - Glassene er modstandsdygtige over for milde syrer, men ikke stærkere syrer som ”minus kalk”, samt diverse afkalkningsmidler, som man normalt køber i husholdningen. I stedet anbefaler vi, at du bruger citron- eller eddikesyre.


Naturlige farver

Krystalglassene er farvet. En kombination af traditionsteknologi og jordmineraler opsummerer det brede udvalg af farver. De blålige nuancer opnås ved at tilsætte den flydende glasmasse Cobaltoxid. De grønne og brunlige farver er forbundet med jern. Pink og Ruby med guldklorid. Vi elsker farvet glas og er fascineret af deres samarbejde med de dygtige glarmestre, som har stor erfaring i at udvikle de mest fantastiske farver fra naturens skatkammer.


Kvalitet

Krystalglassene indeholder ikke bly. De producerer kun miljøkrystal. Blyholdigt krystalglas er uegnet til mad og drikke. I nogle af deres designs, hvor der stilles ekstra krav til styrke, lethed og glans, anvendes elementet Barium. Især for serierne af mundblæste vinglas "Lyon" og "Limoux".

×