Lysestager er smukke og stemningsskabende, men efter brug kan de være dækket af den genstridige rester af smeltet stearin. At fjerne disse stearinrester kan virke som en udfordrende opgave, men med de rette teknikker og en smule tålmodighed kan det gøres nemt. I dette blogopslag vil vi dele nogle praktiske tips og tricks til at få sterin af dine lysestager.

1. Frys og skrab:

Et effektivt trick er at placere lysestagen i fryseren i et par timer. Den kolde temperatur får stearinen til at trække sig sammen, hvilket gør det lettere at fjerne. Efterfølgende kan du forsigtigt skrabe det kolde stearin af med en plastikkniv eller lignende.

2. Varmt vand:

Hæld varmt vand over den stearinbefængte lysestage. Stearinen vil begynde at smelte og flyde væk. Brug en klud eller papirserviet til at aftørre den smeltede stearin. Vær forsigtig med ikke at brænde dig, da vandet kan være meget varmt.

3. Brug en hårtørrer:

En anden effektiv metode er at bruge en hårtørrer. Ret varmestrømmen mod stearinresterne og lad det smelte. Brug en klud eller papirserviet til at tørre stearinen af, mens den stadig er varm og flydende.

4. Isopropylalkohol:

Isopropylalkohol er et godt opløsningsmiddel til stearin. Påfør en smule alkohol på stearinresterne og lad det virke i nogle minutter. Brug derefter en klud eller papirserviet til at aftørre stearinen.

5. Skrab med en kreditkort:

Et gammelt kreditkort eller et plastikkort kan bruges til at forsigtigt skrabe de størkede stearinrester væk fra lysestagen.

Husk at være forsigtig og tålmodig, når du fjerner stearin. Undgå at ridse overfladen af lysestagen. Efter rengøring kan du polere lysestagen med en blød klud for at gendanne dens glans.

At fjerne stearin fra dine lysestager behøver ikke at være en udfordrende opgave. Ved at bruge disse enkle metoder kan du nemt genoprette dine lysestagers skønhed og klarhed, så de er klar til at skabe hygge og stemning i dit hjem igen.

Udforsk vore kollektion af lysestager og Lys - Lige her

×